0 0 kr

Lily Country Club

Med 507 hotellrum, flera restauranger, golfbana och spa med bland annat turkiskt ångbad är Lily Country Club Norges tredje största hotell. Trots att öppningen skedde mitt under brinnande pandemi har de haft ett lyckat första halvår och prickat helt rätt med koncept och varumärke.

På Kløfta, 35 kilometer utanför Olso och 15 kilometer från Gardermoen, ligger Lily Country Club. Trots närheten till huvudstaden och Norges största flygplats har de lyckats med att infria sitt motto ”Din egen klubb på landet”. De gröna omgivningarna ramar in den moderna byggnaden och erbjuder gästerna vacker utsikt. Känslan av att befinna sig på en exklusiv country club infinner sig direkt och kräver inte mer än 30 minuters bilresa från huvudstaden. Öppningen skulle egentligen ha skett hösten 2020 men blev framskjuten till juni 2021 på grund av pandemin. Pandemin pågår fortfarande och har gjort sedan premiären men koncernchef Lovisa Hegborn ser ändå den första tiden som mycket positiv:

- Det har gått jättebra och över förväntan! Det har varit viktigt för oss att bli en möteplats – både för hotellgäster och närområdet. Vi lägger mycket fokus på att hålla en jämn hög kvalitet samtidigt som vi bygger varumärke, något vi upplever att vi har lyckats bra med, säger Lovisa.

Gästupplevelsen i fokus

Att bygga varumärke är självklart viktigt för alla nya verksamheter. Efter ett gediget arbete med ett väl genomtänkt varumärke tog Lily Country Club hjälp av Livv för varumärkesspecifika gästartiklar och kundunikt spa-koncept. Dessutom skedde en re-branding av konceptet i februari, alltså fyra månader innan öppning, där det krävdes ett tätt samarbete mellan hotellet och Livv för att få till bästa möjliga utfall.

- Livv var väldigt hjälpsamma och lyhörda trots att det var kort om tid kvar till öppning. Vi hade en väldigt bra dialog och de antog utmaningen och vi har tillsammans hittat lösningar, berättar Lovisa.

Med ett väl genomtänkt koncept, och det lilla extra som gör vistelsen minnesvärd för gästerna, kommer man långt. Bland annat tog Livv fram en exklusiv pyjamas som ingår när man bor i Lily Suite, en svit med balkonger åt två håll med fantastisk utsikt över golfbanan. Mikael Ahlfors, försäljningschef på Livv, arbetade tätt tillsammans med Lovisa Hegborn och teamet på Lily Country Club åren innan öppningen:

- Jag har jobbat mycket med Lily Country Club men det är verkligen ett team-arbete. Förutom mig själv så har även vår designer, externa producenter och såklart vår fina inköps- och kundtjänstavdelning varit delaktiga i projektet, berättar Mikael.

Pandemin har ställt till det med leveranser för de flesta branscher. Hotell och inredning är inget undantag. I och med re-brandingen som Lily Country Club genomgick innan öppningen så behövdes en del omstrukturering för att ro allt i hamn.

- Det är klart att det varit en del utmaningar men vi tänker möjligheter istället för hinder. Vårt DNA kännetecknas av att förändring är nuläget, det är konstant. Vi måste vara dynamiska och lyhörda för våra kunder, fortsätter Mikael.

Prioriterat kvalitet

Med många olika ben att stå på har Lily Country Club blivit ett populärt utflykts- och resmål, både för ortsbefolkningen och långväga gäster. Lovisa ser positivt på framtiden:

- Vi är ju fortfarande i en pandemi och anpassar oss hela tiden efter rådande restriktioner. Bokningarna under 2022 ser väldigt bra ut och är ett kvitto på att vi har lyckats nå ut med vårt koncept. Vi är verkligen klubben på landet, en mötesplats, säger hon.

Efter att ha jobbat med projektet i nästan två år besökte Mikael Lily Country Club strax innan jul 2021 och det både infriade och överträffade hans förväntningar:

- Jag fick nästan en chock när jag kom dit! Läget, den fina arkitekturen som är skandinavisk och modern med mycket inslag av trä och natur… Man märker att de inte har tummat på kvaliteten, snarare prioriterat den! Jag var där en heldag och träffade personal men hade gärna stannat längre, berättar Mikael.

En öppning är inte samma sak som att ett samarbete avslutas. Livv har förmånen att fortsätta hjälpa Lily Country Club utvecklas inom anläggningen för bästa möjliga gästupplevelse:

- Det fina med Livv är att de verkligen tog sig tid att förstå oss och vart vi var på väg konceptmässigt. Jag kan absolut rekommendera andra hotell– och spaanläggningar att ta hjälp av Livv, avslutar Lovisa.

 

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen