0 0 kr

Snygga och uppskattade badkläder till hotell-, SPA- och konferensanläggningar

Vi har ett bra sortiment av badkläder för både kvinnor och män till riktigt bra priser. Det är inte alla gäster eller besökare som tänker på att packa med badkläder i resväskan. Det kan faktiskt också vara på så vis att gästen inte har planerat att bada och men att han sen ångrar sig! Det finns alltid ett bra skäl till att sälja badkläder där det finns ett ställe att bada i.

Badkläder i klassisk design

Välj våra klassiska badshorts, baddräkter eller bikinis som är både snygga och stilrena i svarta färger. De säljs till ett lågt pris men med en oväntat hög kvalitet.

Badkläder och badmode

Runt 1800-talet uppkom behovet att skyla sig vid bad på allmänna platser. De första badkläderna täckte nästan lika mycket av kroppen, som den tidens vardagskläder gjorde. Det gick inte att simma i dem, för de hade isydda tyngder för att klänningen inte skulle flyta upp i vattnet. Männens baddräkter täckte också armar och ben men var mer kroppsnära. I början av 1900-talet blev badkläderna något mer praktiska att använda men det var fortfarande olämpligt att simma i dem. På 1920-talet blev de mer figurnära och redan på 1930-talet började de mer likna vanliga baddräkter. Även männen använde sig fortfarande av baddräkter. Männens badkläder utvecklades till badbyxor, d v s bröstet bart, på 1930-talet. Sedan 1950-talet har dessa bara varierat i byxlängd och form.

Kvinnors badkläder

För kvinnor har det utvecklats många olika typer av alternativa badkläder sedan 1950-talet. Bikinin var den första tvådelade baddräkten för kvinnor, den ”uppfanns” strax efter andra världskriget. När den kom, så ansågs den revolutionerande och många ansåg att den var alldeles för utmanande. Numera är den självklart helt accepterad på alla badplatser.

Har du hört talas om dessa då?

  • Burkini - det är en typ av badplagg som anses täcka tillräckligt mycket av kvinnokroppen för att uppfylla den traditionella muslimska klädkoden för bad, samtidigt som den är tillräckligt lätt för att möjliggöra simning
  • Monokini - en baddräkt från 1964 som lämnade kvinnans bröst bara. Toplessmodet blev populärt först på 1970-talet men då oftast genom att kvinnan bara använde sig av underdelen till en bikini.
Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen