0 0 kr

Ursnygg och uppskattad belysning till restauranger & hotell

Mycket talar för att belysningen är en av de viktigaste faktorerna när det kommer till inredning av ett rum. Först och främst behöver vi ju ljuset, ljuskällan i sig som funktion. Även ur inredningssynpunkt så kan rätt belysning skapa trivsel och förhöja stämningen i rummet. Vi gillar när design och möbler kombineras med rätt belysning och resultatet blir funktionellt, modernt och snyggt.

 

Belysning i stort sortiment

Vi är stolta över att erbjuda våra kunder ett stort sortiment av lampor, såväl taklampor, golvlampor som bordslampor men vi har även lampor för speciella ljussättningar och belysningstillbehör för garderober. När du kommer in i hotellrummet vill vi att du ska få den rätta känslan och känna av stämningen i rummet. Därför ska du välja en belysning som framhäver känslorna och

inredningen.

 

Belysning i sovrummet

Här är det tänkvärt att planera belysningen noga. Gästerna vill kunna ligga och läsa en bok och då behövs det en bra lampa för det, eller ska det vara en prydnadslampa? Hur ska taklampan vara? Bländar den gästen som ligger i sängen? Kan taklampan släckas från sängen? Det är väl värt ur gästens perspektiv att även eldragningen är genomtänkt.

 

Ljuskällor med en storstilad utveckling från förr till nu

Det är verkligen ett långt kapitel ur vår historia. En lång utveckling och med tiden mer och mer förfinad teknik. Från brassved och facklor, flytande fett och oljelampor, stearin, gas och fotogen. Listan kan göras lång. Men känner du till några av de här uttrycken som bl a förknippas med ljus, ljusstyrka och mätningar?

  1. Elektrisk ström: ampere (A)
  2. Ljusstyrka: candela (cd)
  3. Elektrisk spänning: volt (V)
  4. Energi: joule (J)
  5. Frekvens: hertz (Hz)
  6. Illuminans: lux (lx)
  7. Ljusflöde: lumen (lm)
  8. Magnetisk flödestäthet: tesla (T)
  9. Resistans: ohm (Ω)
Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen