0 0 kr

Förebygg smittspridning med handsprit, snabbtest, munskydd och handskar

Att använda handsprit under coronapandemin har räddat många från att bli smittade av Covid-19. Nu kan du även köpa självtest och få svar om du är covid-19 positiv inom 15 minuter. Perfekt innan ett arbetspass. Vi har också ett stort lager av munskydd och handskar.

 

Vilken handsprit passar dig och ditt företag?

 

Handdesinfektion dödar bakterier och är ett bra komplement till din personals dagliga handtvätt. Vi har ett stort lager av handsprit, Alcogel 80%. Vid varje såld liter handsprit och alcogel skänker vi 1 krona till WHO’s COVID-19 Solidarity Response Fund. Covid 19 pandemin orsakar problem för företag över hela världen. Under 50 år har Livv sålt gästartiklar och inredning till hotell och spa i Skandinavien. Covid-19 förändrade allt under en natt och den framgångssagan var på väg att få ett abrupt slut.

 

Med snabb drivkraft och fokus på omställning kunde vi ställa om och se möjligheter utifrån bland annat handdesinfektion, som då var en bristvara. Vi kunde med våra kontakter, erfarenhet och relationer börja sälja hansprit omgående. Vi har valt att producera en handsprit som är bra för huden, mjukgörande och som doftar gott.

 

Handdesinfektion med återfuktande egenskaper

 

Under loppet av några veckor permitterades personal över hela Sverige. Vi ville skapa ett erbjudande till företag som vill förebygga smittspridning på arbetsplatsen. Handhygien är otroligt viktig i dessa märkliga tider. Handtvätt kan göra att händerna spricker. Därför valde vi att producera handsprit eller handdesinfektion med en återfuktande egenskap. 

 

Hur fungerar handsprit?

 

Handspriten är effektivt mot bakterier, svampar, olika virus och en mängd andra mikroorganismer. Handdesinfektion finns i både flytande form och i gelform. Vi har valt att använda gel för att det är enklare att applicera på händerna utan att droppa. Alkoholhalten i vår alcogel är 70-80 procent (beroende på storlek på flaska och önskemål från kund). Vi vill erbjuda våra kunder så hög alkoholhalt för att effektivt ta bort bakterier. Ju mer alkohol, desto bättre effekt helt enkelt. Alkohol förstör cellmembran bestående av fettämnen och proteiner. Alkoholen i handspriten angriper virus och bakterier på två sätt, genom att punktera cellmembraner och slå ut proteiners funktion. Alkohol förstör dessa komponenter med närmast explosiv effekt.

 

Viktigt med handhygien

Bästa försvar mot bakterier är handhygien. Därför ersätter inte handspriten den dagliga handtvätten. Allra bäst är alltså att se till att tvätta händerna ofta och grundligt med tvål och vatten. Om du inte har tillgång till vatten och tvål är handsprit ett bra alternativ. Handdesinfektionsmedel med mindre alkoholhalt än 60 procent löser inte upp coronavirusets fettmembran. Välj därför högre alkoholhalt i din handsprit om du vill förebygga smittspridning. Bäst resultat uppnår du genom att gnugga händerna med handspriten tills händerna känns helt torra.

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen