0 0 kr

Praktiska sanitetspåsar till hotell-, SPA- och konferensanläggningar

livv.se är en storsäljare av sanitetspåsar och tillhörande dispensers.

Sanitetspåsar - hur klarade vi oss utan dem?

Jo, det fungerade, vi hade ju ett helt annat samhälle förr. Nu för tiden har vi en helt annan syn på avfallshantering från hushåll och från industrier. Varje kommun i Sverige ska se till att avfall och sopor återvinns eller förbränns på ett lämpligt sätt.


Sanitetspåsar - viktiga ur hygieniska skäl

Vi ska ta hand om vårt avfall på bästa sätt. Våra sanitetspåsar i plast är för bindor, tamponger, blöjor eller annat som absolut inte får spolas ner i toaletten. Dessa påsar placeras i våra smidiga vägghängda dispensers.


Sanitetspåsar - förhindrar stopp i toaletten

Hygienartiklar ska placeras i dessa särskilda påsar för att sen läggas ner i papperskorgen eller annan plats avsedd för sopor. Det är mycket viktigt att det finns en välfylld dispenser med sanitetspåsar nära toalettstolen. Det ska också alltid finnas en papperskorg i badrummet så att påsen blir kastad där! Det ska vara enkelt för gästen. En hotellägares mardröm är att ta rätt på stopp i avloppet av den anledningen att gäster oförsiktigt och avsiktligt spolat ner saker som definitivt inte hör hemma i avloppet!

Förutom toalettpapper är det endast produkter inifrån kroppen som får spolas ner. Om vi förutsätter att hygienartiklarna placeras på rätt ställe så är det ändå många andra saker att hålla reda på som absolut inte hör hemma i toaletten.


Men vad hittar man i reningsverken då?

Fler saker än man kan tro. Om nedspolade saker som inte hör hemma i toaletten ändå lyckas ta sig igenom rören ändå fram till reningsverket så ställer de till problem där.  Vissa saker som medicin, snus, fimpar och nagellack är riktigt dåligt för miljön.


14 vanliga saker som du INTE får spola ner

- bindor

- blöjor

- tamponger

- fimpar

- snus

- medicin

- nagellack

- våtservetter

- hår

- tops

- snus

- kattsand

- tandtråd

- strumpbyxor! Ja, strumpbyxor, inte alls ovanlig orsak till stopp.

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen