0 0 kr

Skohorn till SPA-, hotell- och konferensanläggningar

Den som inte behöver ett skohorn för att ta på sig skorna räcker upp en hand! Alla använder väl sig av detta perfekta redskap? Utom de minsta barnen då, men där får vi gå ner på knä för att hjälpa till. Inte en enda garderob får vara utan denna enkla uppfinning som besparar dig besväret att både böja sig ner men man slipper också att öppna upp plösen och snöra upp skon. Dessa tre moment slipper man då med rätt verktyg.

Lång eller kort modell av skohorn?

Självklart är den längsta modellen det enklaste hjälpmedlet för att ta på sig skorna om man är ståendes. Vill man däremot sitta ner, av olika anledningar, så passar naturligtvis den kortare modellen bättre. Man varför inte köpa in många skohorn av båda modellerna? Den mindre modellen passar ju in överallt. De kan ligga i handväskan, resväskan, golfbagen m m. Det kan vara perfekt att ha ett i bilen också om man behöver göra ett kläd- och skobyte. Vi har många olika modeller att välja mellan.

Skohorn är en enkel och riktigt bra uppfinning

Det fiffiga med skohornet förutom längden på skaftet, att skaftet är kupat efter hälens form. Kupningen gör ju att foten glider ner så lätt i skon. Förutom för vanligt folk så är ju ett skohorn speciellt användbart för funktionshindrade personer. Det inkluderar alla som har svårt att nå ner till fötterna, inte bara äldre personer. Se till att skohornet syns ordentligt. Häng det helst på klädkroken eller hatthyllan närmast ytterdörren eller synligt på garderoben.

Lite kuriosa om skohorn

Ursprunget är okänt, men man vet att det började att användas på 1400-talet. I svenskan finns ordet med sedan år 1560. Numera är de ofta tillverkade i plast eller metall. Förr använde man trä, glas, silver, elfenben och till och med papper.

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen