0 0 kr

Eleganta paraplyställ till hotell-, SPA- och konferensanläggningar

Våra snygga paraplyställ pryder sin plats. Välj ett ställ i en elegant design som kanske med fördel kan matcha övrig inredning hos er. Vi har många olika sorter att välja mellan. Vad sägs om mässing, krom, rostfritt stål, svarta, vita eller galler… listan kan göras lång? Stiliga och användbara paraplyställ av högsta kvalitet finner du på livv.se.

Paraplyställ ger ordning och reda … ingen reception utan paraplyer

Stället ska självfallet stå i receptionen, mitt i hotellets hjärta. Där gäster och personalen alltid passerar och att de då när som helst kan låna ett paraply om det behövs. Dessa paraplyer behöver ha en alldeles egen plats annars blir det ingen ordning. Man kan dessutom även förvara andra saker i samma ställ som t ex skohorn, vandringsstavar, käppar o s v.

Ett paraplyställ är en snygg inredningsdetalj

Förutom att detta ställ är den bästa platsen för förvaring av paraplyer så är det även en stilig inredningsdetalj. Det passar alldeles uppmärkt att placera den i hallen eller vid ytterdörren så att det är lättåtkomligt när man ska gå ut och ser vad det är för väder. Kan bli ett vackert blickfång i inredningen också! Paraplyer är oftast blöta när de kommer tillbaka till receptionen eller hallen så därför bör paraplystället placeras på golv som tål fukt.

Lite kuriosa om paraplyer

  1. Paraply och parasoll, är ord från franskan - ett är ett skydd för regnet och det andra ett skydd för solen
  2. Paraplyer (liksom parasoller) var i bruk redan hos forntidens assyrier, egyptier, kineser och perser, men då var dessa förbehållna endast åt furstar och andra högt uppsatta personer
  3. I Europa började paraplyer komma till användning på 1500-talet
  4. Har du hört talas om Sestine-paraplyer? Det var ursprungligen en accessoar för bärare av den lokala folkdräkten i Sestine. Ett särskilt paraply och ett traditionellt hantverk från Zagreb i Kroatien. Den tillverkningen finns med på det kroatiska kulturministeriets lista över Kroatiens skyddade immateriella kulturarv.
Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen