0 0 kr

Praktiska bagagevagnar till din hotellobby

Stora hotell utan stora bagagevagnar finns inte! Man tänker sig ett gammalt anrikt hotell från en klassisk film från Rivieran… Men helt klart behöver alla de större hotellen fortfarande vagnar för att transportera, flytta och förvara väskor, kollin och reseffekter. Vi säljer bagagevagnar i olika storlekar, modeller och utföranden. Vi säljer även bagagepirror.

Bagagevagnar - vad är en hotellobby utan dessa hjälpmedel?

För att ett välbesökt hotell ska kunna skötas smidigt så behövs naturligtvis smidiga bagagevagnar. Det är lättarbetat för personalen att hjälpa till med bagage och även förvara väskor tillfälligt t ex innan gästen kan checka in eller när gästen har checkat ut men vill att hotellet förvarar väskorna ett tag till. Nu för tiden är det ganska vanligt att många reser med ett lätt bagage. Det kan räcka bra att resa med en mindre kabin- eller dragväska på hjul, som man enkelt drar med sig. Den kan vara fungera bra för en kortare resa med bara ett par dagars övernattningar. Men gästerna med ett större entourage har helt andra behov.

Utvecklingen av resväskor är fantastisk

Från koffertar till kabinväskor - hur gick det till? Man kan fråga sig varför det tog så lång tid innan resväskorna fick hjul! Så sent som 1972 kom denna revolutionära ”innovation”. Tänk att vi gick och bar resväskor så länge, idag kan vi inte tänka oss att köpa en större väska för semesterpackning utan hjul.

Vet du vad en amerikakoffert är?

Den är en välkänd symbol för den stora emigrationen från Sverige till Nordamerika under 1800-talet och 1900-talet. Utvandrarna förvarade alla sina tillhörigheter i den. Vanligtvis var kofferten tillverkad av trä, metall men även av läder. Tidigare hade den använts som en dräng- eller pigkista. I Sverige finns ett stort antal amerikakoffertar som förts tillbaka till Sverige av återvändande utvandrare.

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen