0 0 kr

Byxpressar till SPA-, hotell- och konferensanläggningar

En byxpress är ett måste för övernattande gäster på ett hotell med stil. När kläderna har packats upp kan byxorna behövas pressas för att slätas ut. Vi säljer fristående elektriska byxpressar och det finns även pressar för väggmontering. De elektriska pressarna har även fötter och upptill finns det en galge, alltså som en klädhängare, precis som en herrbetjänt. En herrbetjänt är en ställning där du hänger upp kläderna, kanske bara kavajen om den ska användas nästa morgon. De byxpressar som är väggmonterade är utan galge och fötter.

Bekväma byxpressar

En byxpress är en snabb och mer bekväm variant av en traditionell strykning. Byxor är de plagg som är mest lämpliga för denna lätthanterliga behandling. När man ska pressa textilier så görs det med värme, fukt och tryck för att åstadkomma ett slätt tyg.

Byxpressar - så här går det till

Man lägger byxorna i en press genom att man placerar byxorna mellan två plana sidor av pressen. Den värmer upp och tar bort skrynklor och ger ett fast veck på tyget. En avsikt kan också vara att pressa in särskilda veck i tyget, t ex att pressa isär sömmar.

Våra byxpressar matchar inredningen snyggt

Vi har ett stort sortiment att välja mellan. Det är lätt att matcha resten av inredningen i rummet. Välj mellan olika färger, vit eller svart eller varför inte en byxpress i träutförande? Vi har bok, ek, mahogny och ask. Eller passar din stil i en satinerad krom bättre?

Lite kuriosa om byxpressar

Den första byxpressen uppfanns på 1930-talet av John Corby. Den blev fort väldigt populär. Det var en enkel modell som man kunde sätta fast byxorna i och pressa dem platta. På 1960-talet utvecklades modellen genom att börja använda sig av elektriska värmeelement i pressen. En byxpress kan sägas vara ett perfekt hjälpmedel för jäktade affärsresenärer boendes på bättre hotell.

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen