0 0 kr

Fina toalettborstar till fina hotell

Vi har ett stort utbud av toalettborstar, allt från enklare modeller till mer eleganta varianter av toalettborstar.

Toalettborstar - finns det verkligen snygga sådana?

Ja, självklart! Ju finare hotell, desto finare toalettborstar! Den ska förvaras i en sober toalettborstehållare som ska vara hygienisk, enkel, funktionell och naturligtvis i en snygg design. En del av toalettborstehållarna kan kombineras perfekt med andra föremål från leverantörernas kollektion.

Toalettborstar - vägghängda eller stående?

Dessa redskap, ja städredskap - de tar inte stor plats, men visst förtjänar de lite kärlek och respekt? En stående borsthållare är ju enkel och funktionell. Men hur smidigt är det inte med de vägghängda, där den har sin alldeles egna plats? Mycket praktiskt också ur städsynpunkt för personalen.

Lite kuriosa om toalettborstar

En typisk toalettborste har en topp med grova borsthår och är vanligtvis rund till formen samt följs av ett långt skaft. Idag tillverkas toalettborstar nästan alltid av plast, men ursprungligen använde man trä med svinborstar eller med hår från hästar, oxar, ekorrar och grävlingar.

Hur städar vi toaletten på bästa sätt?

Att städa toaletten är kanske trist, men viktigt för att hålla bakterier borta. Toaletten är det stället i hemmet där flest bakterier samlas och det gäller att vara noggrann med städningen. För att att rengöra toaletten behöver du en toalettborste, trasa, svamp, plasthandskar, pappersdukar/toalettpapper och något allrengöringsmedel. Förr, fram till 1990-talets början städades toan ofta med det desinficerande blekmedlet Klorin, som nu undviks på grund av dess negativa miljöpåverkan.

7 steg till en perfekt rengjord toa - på med handskarna!

  1. Är det lätt att ta av toasitsen? I så fall gör det, det går smidigare då.
  2. Spruta in rengöringsmedlet under kanten till bräddavloppet och låt det stå en stund.
  3. Spraya toasitsen och ringen med rengöringsmedlet och torka rent med trasan. Torka tills den är ren och dammfri. Torka sedan av med en torkduk eller lite toapapper.
  4. Ta några droppar rengöringsmedel på en svamp. Kom ihåg att det även behöver rengöras i springorna under vattentankdelen på toan. Använd kanten på svampens skrubbdel för att rengöra springan eller ännu bättre om du har en tandborste för ändamålet.
  5. Om toalettstolen har en utbuktning längst ner där skruvarna sitter fast i golvet, brukar det samlas damm där. Kom ihåg att även torka dammet på utsidan av toalettstolen vid kröken.
  6. Nu är det dags att skrubba insidan på toastolen. Använd toalettborsten och rengöringsmedlet till det blir rent.
  7. Montera tillbaka toasitsen.

Lycka till!

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen