0 0 kr

Elektriska handtorkar till hotell och SPA

Våra handtorkar är såväl praktiska som snygga och är av en mycket god kvalitet som vi främst säljer till hotell-, SPA- och konferensanläggningar. En elektrisk handtork passar som bäst i ett större utrymme med ett flertal toaletter eller mer officiella toaletter.

Handtorkar - vad är det för någonting egentligen?

Handtork är en elektrisk apparat som torkar tvättade händer med hjälp av varmluft. Den ersätter handdukar eller engångshanddukar och är vanlig på offentliga toaletter. Många handtorkar har en inbyggd IR-sensor som gör att den automatiskt startar när man för händerna till den. Handtorkar har använts sedan 1950-talet.

Ska man välja elektriska handtorkar eller pappershanddukar?

Handtorkar kan vara bättre för miljön eftersom de inte genererar avfall, men de förbrukar i stället el! En studie av Environmental Research Management i Oxford fann att handtorkar resulterar i mindre miljöpåverkan än användningen av pappershanddukar, baserat på ett antagande att folk använder två pappershanddukar per torkning. Det finns automatiska dispensrar för pappershanddukar som dock kan hjälpa till att minska avfallet något genom att de ger en mer kontrollerad utmatning.

Vem gillar att komma in på en toalett där papperskorgen svämmat över?

Naturligtvis inte någon, men det är en väldigt otrevlig syn som tyvärr man som gäst kan möta ganska ofta! Ur personalsynpunkt är det en mycket arbetsbesparande åtgärd med att installera en handtork!

Handtorkar - 3 exempel på arbetsbesparingar för personalen

  • Inget arbete med att beställa, lagra och ständigt hålla koll på förbrukningen av pappershanddukar

  • Personalen behöver inte heller hålla koll på avfallet av dessa pappershanddukar, d v s papperskorgar som ska tömmas och bäras ut och nya sopsäckar som ska riggas upp samt slipper fylla på nya pappershanddukar

  • Utrymme sparas också vid sophanteringen om nu inte sopbilen kommer varje dag, det minskar antalet sopsäckar på ”sopberget”

Vi rekommenderar att ni väljer en energisnål handtork med start och stopp med optisk sensor!

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen